Microneedling – tehnică eficientă de regenerare a pielii.

Afecțiunile dermatologice pot fi variate, atât ca simptomatologie, cât și ca grad de severitate. Unele au cauze genetice, altele apar ca urmare a acțiunii unor factori de mediu – iritații, infecții, alergii, stres – sau în urma înaintării în vârstă – alopecia.

Atunci când afecțiunile pielii se manifestă la nivelul feței, dar nu numai, acestea pot avea un semnificativ impact negativ asupra pacientului, atât din punct de vedere psihologic cât și social.

Pentru îmbunătațirea aspectului pielii afectate de acnee, cicatrici postacneice, rozacee, hiperpigmentare și altele, terapia microneedling este o procedură medicală minim invazivă, cu riscuri minime și care oferă rezultate vizibile, relativ rapid. Se poate realiza la indicația dermatologului dumneavoastră.

În ce constă terapia microneedling?

Terapia microneedling asigură stimularea procesului natural de sinteză a colagenului. Cel mai avansat dispozitiv medical de microneedling este Dermapen 4.

Procedura utilizează microace de unică folosință care intră în contact cu pielea producând microcanale prin care se pot introduce anumite substanțe (vitamine, aminoacizi, enzime), ce ajung până în straturile cutanate profunde.

Care sunt indicatiile Dermapen-ului?

Terapia microneedling cu ajutorul Dermapen-ului își dovedește eficiența în:

  • Rejuvenarea pielii (ameliorarea ridurilor, obținerea unui ten mai luminos)
  • Acnee – forma ușoară și moderată
  • Cicatrici postacneice sau posttraumatice
  • Pori dilatați, exces de sebum
  • Rozacee, telangiectazii
  • Hiperpigmentare, hipopigmentare
  • Vergeturi
  • Alopecie

Tratamentul poate fi folosit pentru față (inclusiv pe zonele mai sensibile – conturul ochilor, al nasului și al buzelor), decolteu, mâini și alte zone ale corpului. Procedura se poate efectua atât la femei, cât și la bărbați și este eficientă pentru toate tipurile de piele.

Ce presupune procedura?

Înainte de a începe procedura, se aplică o cremă anestezică pentru a diminua discomfortul. Apoi se utilizează diferite substanțe, în funcție de patologia care urmează să fie tratată.

Dispozitivul are forma unui stilou și este prevăzut cu ace foarte fine, care execută o perforare controlată a pielii, stimulând secreția naturală a fibrelor de colagen și elastină. Rezultatele se obțin datorită capacității pielii de a se vindeca, prin înlocuirea țesutului lezat cu unul nou, sănătos.

Acțiunea mecanică a dispozitivului este completată de aplicarea unor seruri bogate în substanțe active, care pătrund direct în straturile profunde ale pielii.

Cât timp durează tratamentul și când apar primele rezultate?

Durata unei ședințe de tratament este de 40-60 minute. În general, sunt necesare 4-6 ședințe, la un interval de 4-6 săptămâni. Primele rezultate se observă după 10-14 zile, dar rezultatele devin din ce în ce mai vizibile după fiecare ședință.

În urma tratamentului apare, în cele mai multe cazuri, roșeața și un ușor edem. După procedură, cel puțin 2 zile, se recomandă evitarea expunerii la radiațiile solare, mersului la sală, a tratamentelor faciale, a aplicării cremelor (ex: retinoizi, hidrochinonă) și a dușurilor fiebinți.

Perioada de refacere este de 3-5 zile și se recomandă folosirea cremelor cicatrizante și a cremelor de protecție solară cu SPF 50.

Nu există riscuri sau efecte secundare negative după această procedură.

back

Categorie: Dermatologie